• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Mojito...

Είναι παραδοσιακό Κουβανικό κοκτέιλ που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλές και στη χώρα μας. To Mojito (μοχίτο) φτιάχνεται παραδοσιακά από τα ακόλουθα πέντε υλικά: Δυόσμο, ρούμι, ζάχαρη (μαύρη, από ζαχαροκάλαμο), λάϊμ και σόδα.

Η ζάχαρη σε συνδυασμό με την φρεσκάδα του λάϊμ και το άρωμα του δυόσμου έχουν σκοπό να “κόψουν” την ισχυρή αίσθηση που δίνει το ρούμι και το πετυχαίνουν κάνοντας το mojito ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά κοκτέιλς. Η λέξη mojito είναι υποκοριστικό του mojo.

Στην κουζίνα της Κούβας ή λέξη mojo χρησιμοποιείται για σάλτσες που φτιάχνονται με σκόρδο, ελαιόλαδο και χυμό εσπεριδοειδών, κυρίως λάϊμ ή πορτοκάλι.

Mojito

Υλικά: 60 ml λευκό ρούμι, 1 λάϊμ (η 60 ml χυμό λάϊμ), 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 4 φύλλα δυόσμου. Σόδα

Εκτέλεση: Χτυπήστε με ξύλινο γουδάκι τα φύλλα του δυόσμου και τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ρούμι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού. Προσθέστε αρκετό πάγο, το ρούμι και τον χυμό του λάιμ. Ανακατέψτε και γεμίστε με σόδα. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.

Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greece Sun © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie