• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Οι δέκα top επιλογές...

Δέκα επιλογές και προτάσεις που δεν πρέπει να χάσετε αν επισκεφθείτε τα Χανιά.

1.Μια βόλτα στο λιμάνι. Περπατήστε οπωσδήποτε όποια στιγμή της ημέρας μπορείτε στο παλιό λιμάνι και θαυμάστε τον μακρύ ενετικό μόλο και τον φάρο.
 
2. Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα. Είναι το μεγαλύτερο φαράγγι και αξίζει να το δείτε. Είναι το φαράγγι της Σαμαριάς, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και τα πιο όμορφα.

3. Σφακιά, μια περίεργη ομορφιά. Αξίζει να τα επισκεφθείτε και να απολαύσετε από κοντά την αγριάδα που μπορεί να προσφέρει μόνο ένας τόπος γεμάτος από φαράγγια, χαράδρες και άγριες βουνοκορφές.
 
4. Διαλέξτε το μέρος που θα κάνετε το μπάνιο σας. Υπάρχουν πάρα πολλές και όμορφες παραλίες για να απολαύσετε τα καταγάλανα νερά του Κρητικού Πελάγους και τον καυτό Μεσογειακό ήλιο.
 
5. Γιορτές και Πανηγύρια. Αν βρεθείτε στα Χανιά και πετύχετε κάποιο από τα πανηγύρια του, μην το χάσετε. Σίγουρα θα διασκεδάσετε και θα σας μείνουν αξέχαστα τα έθιμα που γίνονται στο καθένα από αυτά.
 
6. Δοκιμάστε την Κρητική κουζίνα. Χαρακτηρίζεται για το έντονη και ξεχωριστή γεύση της, για την αποκλειστική χρήση παρθένου ελαιόλαδου και άφθονων φρέσκων λαχανικών, που δεν βρίσκονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
 
7. Μην ξεχάσετε να πάτε στο Ακρωτήρι. Αξίζει να δείτε από κοντά τους τάφους των Βενιζέλων και να απολαύσετε τη μαγευτική θέα από ψηλά καθώς και τους καταπληκτικούς κήπους.
 
8. «Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου». Ο Κρητικός αμπελώνας παράγει, από τη μινωική ακόμη εποχή, κόκκινα και λευκά κρασιά, που θα πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε.
 
9. Τυρί – γιαούρτι – στάκα. Η Κρήτη φημίζεται ακόμη και για τη μεγάλη ποικιλία των τυριών της. Γι’ αυτό μη φύγετε αν δε δοκιμάσετε έστω και ένα από αυτά.
 
10. Βάμος. Επισκεφθείτε ακόμη τον Βάμο, τον γραφικό οικισμό με τις αναρίθμητες φυσικές ομορφιές, όπου διατηρείται αναλλοίωτη η παραδοσιακή του ταυτότητα. 

Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greece Sun © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie