• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

O ήλιος Βλάπτει σοβαρά την υγεία...

Καθώς διανύουμε τις μέρες των καλοκαιρινών μας διακοπών , η έκθεση στον ήλιο γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Οι αμμουδερές παραλίες της χώρας μας μπορεί να είναι πανέμορφες αλλά αυτή την εποχή επικρατούν σε αυτές συνθήκες Σαχάρας και η πιθανότητα εκδήλωσης μιας ηλίασης με δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία μας είναι ορατή.


Η ηλίαση είναι μία κατάσταση του οργανισμού που εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να επιφέρει πολύ δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία μας, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες μπορεί να επιφέρει ακόμη και το θάνατο.

Η ηλίαση είναι η κατάσταση του οργανισμού κατά την οποία το σύστημα που ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος έχει καταρρεύσει και δεν μπορεί να ρίξει και να διατηρήσει την θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα στην περίπτωση υπερέκθεσης στον ήλιο.

Εκδηλώνεται κυρίως το καλοκαίρι, είναι πολύ διαδεδομένη στην χώρα μας λόγω της εκτεταμένης ηλιοφάνειας, πλήττει κυρίως τα παιδιά ,τους ηλικιωμένους και είναι εξαιρετικά ύπουλη.

Συπτώματα...
Tα συμπτώματα που παρουσιάζει η ηλίαση αρχικά είναι η απώλεια εφίδρωσης, δυσφορία, δύσπνοια , πονοκέφαλος και ρίγη λόγο αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος, στην συνέχεια τα συμπτώματα αυτά μπορεί να επεκταθούν και να εμφανιστούν κράμπες,σπασμοί, παραισθήσεις, σύγχυση στον λόγο και τέλος απώλεια των αισθήσεων. 

Για να περιορίσετε την πιθανότητα εκδήλωσης ηλίασης αποφεύγετε να εκτίθεστε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα και εάν αυτό είναι αναγκαίο, να φοράτε οπωσδήποτε καπέλο, ανοιχτόχρωμα ρούχα, να πίνετε συνεχώς υγρά ώστε να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο. Προσοχή απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αλκοόλ κατά την έκθεση στον ήλιο.

Αντιμετώπιση...
Σε περίπτωση που αισθανθείτε τα παραπάνω συμπτώματα ηλίασης μετακινηθείτε αμέσως σε σκιερό μέρος, βγάλτε τα τυχόν περιττά ρούχα όπως καπέλο, κάλτσες κλπ στην συνέχεια ξαπλώστε και καταναλώστε άφθονο δροσερό νερό (όχι παγωμένα αναψυκτικά ή μπύρες). Βρέξτε το πρόσωπο σας και το κεφάλι με νερό και ξαπλώστε με ελαφρώς τα πόδια ανασηκωμένα.

Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greece Sun © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie