• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Ποιος θα ξαναστήσει τον Κολοσσό της Ρόδου;

Ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου που ανεξίτηλα μένει στον χρόνο, για να περνά η αρμύρα μέσα από το κουφάρι του και να μένει ζωντανός στους παπύρους της ιστορίας. Άγαλμα που φανερώνει την λατρεία των ανθρώπων στον Θεό Ήλιο, όταν αυτός έσωσε την Ρόδο από την πολιορκία του Δημητρίου του Πολιορκητή το 305 π.Χ, ο οποίος πολέμησε στο πλευρό των Αντιγονίδων της Μακεδονίας, για να πάρουν το μερίδιο, που είχε αφήσει ο Μ. Αλέξανδρος στη δυναστεία των Πτολεμαίων.
 
Η Ρόδος με την ιστορία την βαθιά χαραγμένη στους αιώνες, αναζητά τις ρίζες της και μιλά για την ανάτασή της, ενόσω το χέρι της οικονομικής κρίσης φθάνει βαθιά στα σωθικά της. Δεν ζητά να ...
αναστήσει τον Κολοσσό της, ως ένα στείρο αντίγραφο αρχαίου θαύματος. Αναζητά, όμως, να δημιουργήσει ένα νέο θαύμα εκδοχής και οπτικής 21ου αιώνα, που θα αντλεί την έμπνευσή του από το αρχαίο. 

Θα πρέπει να είναι ένα εξελικτικό δημιούργημα, που θα προσδώσει υπόσταση στις απαράμιλλες συμβολικές αξίες του Κολοσσού, αποσκοπώντας να καταστεί ένα επίτευγμα της εποχής μας. Θα αποτελεί σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού και θα εμπλουτισθεί με ένα οικουμενικό ιδεολογικό περιεχόμενο, ανέφερε στην ομιλία του στο ΣΕΤΕ ο κ. Μπαρμπούτης (Διευθυντής επικοινωνίας και δημοσιών σχέσεων στο Rodos Palace, Εκπρόσωπος Έργου Κολοσσού Δήμου Ροδίων, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ).

Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greece Sun © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie