• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Σαντορίνη...

Η Σαντορίνη, δημιούργημα της οργισμένης φύσης, χάρη στην ιδιαίτερη ιστορία της, τους θρύλους που την ακολουθούν, τους παραδοσιακούς οικισμούς και την έντονη κοσμική ζωή, έχει κατακτήσει την υφήλιο.

Είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από τη Θήρα, τη Θηρασιά, το Ασπρονήσι, τη Παλιά και τη Νέα Καμένη. Είναι ένα νησί με μακραίωνη και πολύπαθη ιστορία, καθώς έχει στιγματιστεί από τις αλλεπάλληλες ηφαιστειακές εκρήξεις οι οποίες αλλοίωσαν ακόμη και το σχήμα του.

Η ανθρώπινη δύναμη αποδείχθηκε ισχυρότερη από την άγρια φύση. Έτσι, σήμερα το – σχεδόν – σεληνινιακό τοπίο, με τα μαύρα, γκρίζα και κόκκινα ηφαιστειακά πετρώματα, έχει μετατραπεί σε μια κάτασπρη πολιτεία. Η γλυκιά κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, άλλαξε την όψη του νησιού. Τα γραφικά χωριά, με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τις μικρές πλατείες και τις εκκλησίες τους, εντυπωσιάζουν κάθε ταξιδιώτη.

Η θέα προς το ηφαίστειο – που διαθέτουν τα περισσότερα τουριστικά θέρετρα του νησιού - είναι μοναδική. Το θέαμα είναι ανεπανάληπτο ειδικά την ώρα της δύσης του ηλίου. Εξάλλου οι φωτογραφίες με το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Τότε όλοι οι επισκέπτες του νησιού σπεύδουν στην καλντέρα για να δουν και να θαυμάσουν τον ουρανό τον πυροκόκκινο ουρανό.

Tips:
http://www.facebook.com/album.php?aid=82971&id=726588356&l=f5eaf378d3

Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greece Sun © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie